Česta pitanja - Easy Fit
 1. Što znači EMS?

  EMS je kratica za "električnu mišićnu stimulaciju". Na EMS treningu radite razne statičke ili dinamičke vježbe. Nosite funkcionalno odijelo s elektrodama. Kroz ove elektrode prolaze bezopasni bioelektrični impulsi koji stimuliraju sve mišićne skupine u tijelu istodobno, a što čini vježbe, puno intenzivnijima nego kod uobičajenog vježbanja. Također EMS stimulira i duboke skupine mišića. Treninzima s EMS stimulacijama povećavamo mišićnu masu, postižemo bolju kondiciju i performanse kao dopuna profesionalnom i amaterskom sportu, povećavamo izdržljivosti, razvoj maksimalne snage i pomažemo oblikovanju tijela.

 2. Kako funkcionira EMS trening?

  U principu, EMS radi poput pojačala. Svakim pokretom u normalnom životu mozak stimulira motorički živac pomoću bioelektričnih impulsa kako bi vašim mišićima dao "naredbu" da se skupljaju (kontrakcija mišića). Rezultat toga je da se mišići skupljaju isto kao na primjer kada trčite, trenirate ili se s nekim krenete rukovati.

  U slučaju EMS treninga nije vaš mozak taj koji daje bioelektrične impulse, već naš EMS uređaj. Vaš mišić sam ne može prepoznati dolazi li ova naredba kontrakcije iz mozga ili izvana. Stoga je EMS u osnovi daljinski upravljač koji djeluje izvana na mišiće prema istom principu.

 3. Kome su dozvoljeni EMS treninzi?

  U osnovi, svaka zdrava osoba koja se također može baviti sportom ("zdravo za sport") može koristiti EMS trening. Postoje sljedeće iznimke:

  • Ako ste trudni ili ste upravo rodila, pričekajte nekoliko tjedana nakon poroda prije nego što počnete koristiti EMS trening.
  • Ako imate bilo kave simptome tijekom tjelesnog napora, trebali biste trenirati samo nakon savjetovanja s obiteljskim liječnikom.
  • Isto vrijedi ako imate elektrostimulator srca ili imate neurološku bolest, uznapredovali dijabetes, kardiovaskularne bolesti, rak, tumorsku bolest ili tuberkulozu.
  • Ako imate prehladu ili bakterijsku infekciju, trebali biste barem predahnuti, kao što se odnosi i na bilo koji drugi sport.

 4. Što osjećate kod EMS treninga?

  Tijekom treninga možete osjetiti trnce koje neki od naših članova uspoređuju s intenzivnim i ugodno toplim mlazom za podvodnu masažu u bazenu. Tijelo se brzo navikne na ovaj novi mišićni impuls pozitivne napetosti nakon samo nekoliko minuta i tada se možete u potpunosti koncentrirati na poduku svog osobnog voditelja.

 5. Koje ciljeve mogu postići s EMS treninzima?

  Možete oblikovati svoje tijelo, izgraditi mišiće, zdravo smršavjeti, ojačati leđa, osposobiti se za svakodnevni život i ojačati imunološki sustav. EMS trening izgradit ćete i aktivirati mišiće koje ne biste postigli niti jednim drugim treningom. Možete vježbati, zabavljati se, osjećati svoje tijelo - i na kraju ćete se jednostavno osjećati dobro u svojoj koži.

 6. Kako EMS treninzi pomažu mojem imunološkom sustavu?

  Vaš mišićni sustav u akciji ili drugim riječima "istrenirani mišići" dinamo su za bateriju imunološkog sustava, koji jamči ogroman raspon takozvanih miokina. To su hormoni mišića koji pune bateriju imunološkog sustava, posebno oni koji u igru uvode T limfocite i prirodne stanice ubojice te jamče stabilne performanse. Opseg sarkopenije prikladne za dob (gubitak mišićne mase s povećanjem dobi) presudno utječe na imunološku kompetenciju. EMS trening mišića tako može zadržati sarkopeniju u biološkim okvirima do duboke starosti i snažno održavati mišićno-koštane, mišićno-moždane i mišićno-imune performanse.

 7. Što mogu očekivati kod probnog termina?

  • Traje otprilike 60 minuta
  • 35 minuta informativnog razgovora s osobnim instruktorom
  • 15 do 20 minuta EMS treninga
  • Pojašnjenje svih pitanja o ciljevima i statusu treninga.
  • Kompletna odjeća za trening+ ručnik + komplet za tuširanje.
  • Intenzitet i vrsta treninga individualno se prilagođavaju vama.
  • Puno znoja i još više zabave.
  • Bolni mišići dan poslije? Da, što je potpuno normalno.

 8. Kako da se pripremim prije EMS treninga?

  • Jedite dovoljno (npr. Ugljikohidrata) 2 do 3 sata prije EMS tretmana.
  • Pijte dovoljno vode, najmanje 0,5 litara, malo prije EMS treninga.
  • Planirajte razdoblje oporavka od najmanje 48 sati prije i nakon EMS treninga.
  • Ne osjećate se dobro? Jeste li prehlađeni ili bolesni? Molimo vas da se prethodno obratite svom liječniku!

 9. Da li je EMS trening zahtjevan?

  To u potpunosti ovisi o vašim ciljevima. Ali osnovno je pravilo: da, može biti vrlo iscrpljujuće i znojno. Na našem se tretmanu pojedinačne funkcionalno-dinamičke vježbe kombiniraju s EMS impulsom i prilagođavaju vašem cilju kako bi se postigao veći učinak. Ali ne brinite, naše osoblje uvijek će vam pomoći da date sve od sebe kako bi imali maksimalan učinak treninga, ali u konačnici, samo vi određujete gdje je vaša granica.

 10. Da li nakon EMS trninga osjećam upalu mišića?

  Vjerojatnost je relativno velika s EMS treningom visokog intenziteta, tako da se posebno u dubljim dijelovima mišića prvo odvijaju neki procesi prilagodbe i može se razviti bol u mišićima. Ovaj je postupak naravno individualan i ponekad se može dogoditi samo 2-3 dana nakon vašeg EMS treninga. Trajanje i intenzitet nisu pokazatelj kvalitete vašeg tretmana s EMS-om.

 11. Koliko kalorija potrošim s jednim EMS treningom?

  Prema istraživanju sa sveučilišta Erlangen za 20 minuta EMS trening izgara oko 500 kcal, 24 sata nakon treninga još 1200 kcal, 48 sata nakon treninga još 2300 kcal, što je ukupno 4000 kcal dok npr. kod sljedećih sportova za 20 minuta to izgleda ovako:

  • Vijača (brzo) = 300 kcal
  • Penjanje = 275 kcal
  • Nogomet = 250 kcal
  • Atletika (s preponama) = 250 kcal
  • Judo = 250 kcal
  • Jogging = 210 kcal
  • Badminton = 175 kcal

  Spol, dob, težina i odabrani intenzitet tijekom tretmana igraju ulogu u preciznijem i osobnijem određivanju vaše potrošnje energije. Općenito, što je veći odabrani intenzitet za određeno vremensko razdoblje i što je uključeno više mišića, opsega pokreta i dinamike (funkcionalne vježbe), veća je potrošnja energije, a time i potrošnja kalorija. Dobro razvijena mišićna masa služi kao učinkovit motor sagorijevanja koji podržava proces oblikovanja tijela i troši više energije, posebno kada ne vježbate.

 12. Dali je EMS siguran?

  Da siguran je, impresivan broj studija jasno je potvrdio učinkovitost i apsolutnu bezopasnost EMS treninga. Elektrostimulacija dolazi iz rehabilitacije i ima tradiciju koja traje desetljećima.

  Od sredine prošlog stoljeća koriste ga ne samo liječnici i fizioterapeuti već i u natjecateljskim sportovima. U medicinskom području elektronička stimulacija mišića pomaže kod problema s leđima i mišićne neravnoteže. U natjecateljskim sportovima sportaši koriste EMS kako bi povećali snagu mišića.

 13. Da li nakon EMS treninga imam povišenu razinu enzima Kreatin kinaza (CK)?

  Da. Kreatin kinaza(CK) je enzim koji se nalazi u posebno visokim koncentracijama u mišićnim vlaknima. Igra važnu ulogu kao katalizator u prijenosu energetski bogatih fosfata za stvaranje kreatina i ATP (adenozin trifosfata) u proizvodnji energije mišićnih stanica. Nakon intenzivnog tretmana (kao što je EMS), vrijednost CK naglo raste, da bi se nakon nekoliko dana pauze u vratila na početnu vrijednost. Ovisno o vrsti metabolizma, ponekad se može vrlo naglo povećati.

  U svakom slučaju, važno je da je tijelo dovoljno hidratizirano, tj. Da se pije dovoljno tekućine (npr. Negazirana mineralna voda) prije i nakon treninga.

  Veza između povećanih vrijednosti kreatin kinaze nakon intenzivnog EMS treninga i patoloških nalaza kao što je zatajenje bubrega, srčani udar ili rabdomioliza (razgradnja mišićnog tkiva) ne mogu se znanstveno proizvesti. Porast aktivnosti CK samo je izraz vrlo intenzivnog mišićnog ili metaboličkog opterećenja. Od toga se ne mogu očekivati negativne posljedice. Ako biste trebali napraviti krvnu sliku odmah nakon EMS treninga, prijavite svoj tretman liječniku koji vas pregledava, samo kako bi mogao ispravno klasificirati povišenu vrijednost CK u krvi.

  Stručnjaci se slažu: EMS trening ima smisla i potpuno je bezopasan ako ne pretjerate (npr. 1-2 puta tjedno) i pijete dovoljno tekućine.

  Izvori: miha Bodytec; https://www.ndr.de/ratgeber/gesundheit/EMS-Training-Schaedlich-fuer-Muskeln-und-Nieren,emstraining100.html

 14. Koliko puta tjedno mogu koristiti EMS trening?

  Ovisno o vašem cilju, bitno je jednom tjedno odraditi intenzivni nadzirani EMS trening kako biste osigurali svoj dugoročni uspjeh. Dugoročna dosljednost i redovitost treninga su presudni. Preporučujemo trening barem jednom tjedno ili najviše dva puta tjedno (kombinacija snage i kardio).

 15. Kakvu prednost mi nudi personaliziran EMS trening?

  Osobni voditelji treninga znaju izvoditi funkcionalne vježbe upravo pod EMS impulsima. Oni vas vode i ispravljaju. To je jedini način na koji je EMS trening uopće učinkovit. Naši vas osobni voditelji također motiviraju, a ako želite odustati, garantiramo vam da će iz vas izvući posljednji dio energije. I na kraju, pomažu vam da ostanete motivirani te da ne odustanete od vašeg cilja.

 16. Nakon koliko tjedana su vidljivi prvi rezultati?

  Većina ljudi osjeća razliku već nakon prvog treninga. Promjene postaju vidljive nakon nekoliko tjedana treninga, ali to u potpunosti ovisi o osobi koja vježba. Važno je samo da redovito dolazite na treninge i naravno da istodobno mijenjate način prehrane i životnih navika. Tada vrijedi sljedeće: prvo osjetite rezultate, a ubrzo ćete ih i vidjeti.
  I konačno, i drugi će primijetiti promjene na vašem tijelu. EMS treninzi u Easy Fit-u jamče siguran učinak!

 17. Da li mogu paralelno s EMS treninzima raditi i ostale sportske treninge?

  Da naravno, EMS treninge možete koristiti kao dodatni program uz vaše već specifične sportske treninge. Mnogi profesionalni sportaši iz različitih područja (npr. nogomet, golf, zimski sportovi itd.) koriste EMS trening, koji im popravlja uspjeh, te tako dobivaju i posljednje postotne bodove poboljšanja performansi.
  EMS treningom sportaši posebno povećavaju brzinsku snagu i snagu izdržljivosti.

MINUTA EASY FIT EMS TReninga

S najnovijom tehnologijom u samo 2 x tjedno po 20 minuta postižemo nevjerojatne učinke na zdravlje, razvijamo mišićnu snagu i odlikujemo tijelo.

Personalizirani treNING

EASY FIT EMS TRENING

REZERVIRAJ SVOJ TERMIN BESPLATNO

ON LINE REZERVACIJE ZA ČLANOVE

Move with technology

O NAMA - EASY FIT STUDIO

Rezervirajte Vaš termin već danas!

Move with technology